En iyi Kulak Cihazı Markaları

İşitme cihazı ve işitme kaybı hakkında aradığınız her şeyi burada bulabilirsiniz

İşitme Cihazını Nereden Almalıyım?

İşitme cihazı almadan önce akılda bulundurulması gereken ilk şey temin edilecek olan cihazın kullanacak olan bireyin sağlığına etki edeceği gerçeğidir. Yani cihazı temin edecek olan kişi işitme cihazı aldığı yere kulağını, buna bağlı olarak sağlığını, buna bağlı olarak yaşam kalitesini ve buna bağlı olarak da huzurunu emanet edecektir diyebiliriz.
   İşitme cihazı kullanımının bireyin yaşamı için bu kadar önemli olduğunu düşündüğümüzde, işitme cihazının alınacağı yerin ne denli önemli olduğunu fark edebiliriz. İşitme cihazının bu önemine binaen bu cihazların televizyondan, internetten, merdiven altı işletmelerden alınamayacak kadar hassas ve dikkat gerektiren ürünler olduğunu anlayabiliriz. Tüm bunları göz önüne aldığımızda; işitme cihazları mutlaka ama mutlaka Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış, tam donanımlı ve işitme üzerine uzman bir kadrosu olan ‘İşitme Cihazı Merkezleri’nden alınmalıdır. İşitme cihazı satma ve uyarlama yetkisi; yasalar gereği yalnızca bu iş için Sağlık Bakanlığı’ndan yetki almış olan ‘İşitme Cihazı Merkezleri’ne verilmiştir. Eczaneler, çeşitli sağlık ürünleri satan medikal firmalar ve internet ortamı işitme cihazı satma yetkisi barındırmaz, işitme cihazı satmaları yasal olarak suçtur.
   Televizyon kanallarında ve internette çok ucuz fiyatlarla satılan ‘Ses Yükseltici’ cihazlar işitme cihazı kategorisine girmedikleri gibi; herhangi bir uyarlama imkanı ve bilimsel altyapıları da bulunmamaktadır. Bu ‘ses yükseltici’ cihazlar işitme kayıplı bireyler için geliştirilen özelliklere sahip olmadıkları gibi, sağlık için kullanılacak ‘Ismarlama protez ve ortezler’ grubuna da girmezler, yasalar gereği sağlıkta tedavi amaçlı kullanılacak cihaz veya destek ürünü olarak tanınmazlar. Olması gerektiği gibi sesleri normal şekilde işitmeye yardımcı olan cihazlar değil; sadece yüksek ses gönderme özelliği bulunan bu cihazlar kullananların bilhassa işitme sağlığını kötü olarak etkilemekte ve mevcut işitmeyi de yok edebilmektedir. Durumun en kötü taraflarından birisi de, ses yükseltici cihazların yasal olarak işitme cihazı kategorisinde bulunmamalarından dolayı olası olumsuz durumlarda şikayet edilememeleri, bir yaptırım uygulanamamasıdır. Çünkü bu cihazlar ‘sağlık grubu’ cihazlar değil, sıradan elektronik cihazlardır. Gerek işlevi, gerekse imal edildikleri malzeme açısından sağlığa hiçbir uygunluğu olmayan bu cihazlar asla tercih edilmemeli; işitme kaybının telafisi için sağlık bakanlığından onaylı işitme cihazlarına yönelinmelidir. Bu cihazların alınacağı yegâne yerlerse işitme cihazı merkezleridir.
   ‘İşitme Cihazını Nereden Almalıyım?’ diye düşünen herkesin dikkat etmesi gereken temel konu, işitme cihazlarının Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış işitme cihazı merkezlerinden alınması gerektiğidir.
İşitme Merkezleri Türkiye’de en çok tercih edilen firmadır, şubelerimizden birine uğrayarak veya randevu alarak kendinize iyilik yapabilirsiniz.
İşitme Cihazını Nereden Almalıyım? İşitme Cihazını Nereden Almalıyım? Reviewed by Şükrü CEBE on Aralık 03, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.